The Custom Art – Harmony 8.2

The Custom Art – Harmony 8.2

                                                                                          


Produktet udlånt af: Custom Art
Pris: 8.178 kr.

Disclaimer: Efter at have lånt deres universal version af Harmony 8.2 måtte jeg bare eje et sæt, hvorfor eksemplaret der er blevet anmeldt er købt for egen lomme. 

Nu har jeg efterhånden prøvet en lille håndfuld in-ears af den universale version fra The Custom Art, hvilket har ført til en tyndere pengepung. Den sidste universale in-ear jeg testede var deres Harmony 8.2, som jeg mildest talt blev en smule lun på, hvilket er derfor, at jeg bare måtte eje dem i fuldblods CIEM. De er nu blevet en del af mit reference setup, hvilket der er god grund til, for de ynder af harmoni.

The Custom Art skriver selv, at det er en in-ear der ligger sig lydmæssigt i midten af deres tidligere Harmony 8 Pro og deres EI.xx. Her er altså snakke om Harmony’s højere frekvensområde og EI.xx’s nedre frekvensområde, der tilsammen danner grundlag for The Custom Art Harmony 8.2.

Som regel vil jeg skrive en længere smøre omkring de valgte materialer og udførelse af disse, men det er ikke noget, som jeg har tænkt mig med disse. For formstøbte in-ears (CIEM), er i en boldgade for sig selv. De kan nemlig fås i to forskellige materialer, akryl og silikone, hvor jeg selv har valgt akryl. Pasformen bliver heller ikke bedre, da de trossalt bliver formstøbt efter ens egne ører.
Jeg kommer til at lave en længere artikel omkring dette emne, hvilket betyder at denne anmeldelse bliver opdateret senere hen med link direkte til artiklen.

Specifikationer

Type – Custom In-Ear (CIEM)

Materialer – Transparent Akryl / Transparent Silikone

Impedans – 17,5 Ohm

Frekvensrespons – 10Hz – 20kHz

How’s the sound?

Den er velbalanceret, henrivende og ikke mindst harmonisk. Der er ikke meget at sætte en finger på disse enestående små formstøbte in-ears, men hvis man skulle nævne noget, så var det måske ventetiden før man får dem hjem fra The Custom Art. For ligesom med alle andre formstøbte in-ears, så er det en længere proces.

Testudstyr

Afspiller: Aune M2 med FLAC-filer

Forstærker: Aune B1, Aune X1

DAC: Aune M2, Aune X1

Sammenlignings hovedtelefoner: The Custom Art EI.XX

Diskant

Jeg har før haft EI.XX til test, der er en in-ear med en mere afdæmpet diskant, og resten af lydbilledet var tunet til det varmer. Med The Custom Art Harmony 8.2 kan man straks bemærke, hvordan den afdæmpet diskant er blevet finjusteret, og er nu blevet mere fremhævet. Den er rigtig meget til stede, selvom man måske ikke bemærker det, for den er der bare. Der er en rigtig fin harmoni mellem diskanten og mellemtonen, hvilket gør diskanten fløjlsblød, men samtidigt dejligt detaljere. At hvad der hedder skingerhed, er ikke at finde med Harmony 8.2, men derimod en god kontrol i det øvre regime. Igen kommer vi til detaljerne, der åbner op for alt, og lader intet til tilfældighederne, for her er tale om en transparenthed i særklasse. De numre som har ligget på hylden den sidste stykke tid, fordi man simpelthen bare har hørt dem for meget, får et nyt pust med Harmony 8.2 og man oplever numrene på ny.

Det kan nok allerede fornemmes, men The Custom Art Harmony 8.2 er ikke en in-ear tunet til det lyse. Sammenligner man dem med deres EI.XX, så lyder de neutrale, men med en snært af varme. Nu anser jeg også EI.XX som værende en meget varm in-ear, hvilket godt kan få Harmony 8.2 til at virke mere neutral, end hvad den egentligt er. Hvad varmen gør underværker for den yndige in-ear, da det kan gøre sine numre lidt mere muntre at lytte til.

Mellemtone

Mellemtonen er noget for sig selv, og kan ikke beskrives bedre end – ’Love at first sight’. Den står simpelthen så fint i forgrunden, og harmonere dejligt med resten af lydbilledet. Vokalerne bliver bragt til live, som med den lille smule varme, vokser i ens øre. Der er fin kontrol, hvor selv de lavere vokaler står klart i lydbilledet, hvor man med god volumen får alt lyrik indenbords. Man har en bedre fornemmelse af, hvordan ens yndlingskunster skal lyde, for her er en god mængde nuancer og detaljer i vokalen.

Vokalerne står flot i lydbilledet, men det er de ikke en om, for instrumenterne viser sig også smukt frem. Det bliver spillet med en sådanne overbevisning, at selv de mindste instrumenter kan peges ud i lydbilledet. Der er altså et rigtig fint soundstage, som kommer rigeligt ud til siderne. Så selvom her er tale om en lille in-ear, så formår de, at præstere med et smukt resultat. For ikke nok med den fine brede, så får man også en god dybde i lydbilledet, hvilket gør at instrumenter og vokaler står flot i det samlede lydbillede.

Bas

Når bas kommer på tale, er der mange holdninger omkring hvad god bas er, og det kan også fornemmes i de valg The Custom Art har gjort sig. Som nævnt tidligere har jeg haft deres EI.XX til test, som jeg selv mener har en helt fænomenal bas, da det ikke var noget jeg før havde prøvet i en in-ear. Den var både fyldig, voluminøs, men ikke mindst, så var der rigeligt af den. Det var egentligt en bas, som jeg syntes godt om, men så hørte jeg The Custom Art Harmony 8.2, som er i en boldgade for sig selv. Den store mængde bas var forsvundet, men derimod erstattet af en bas af en helt anden kvalitet. Overgangen fra mellemtonen til bassen er lidt hårdere, men er noget pænere udført. For Harmony 8.2 fungerer således, at når der skal være bas, så er det bas, men skal der ikke være bas, så siger den intet, hvilket harmonerer godt med mellemtone og diskant. Begynder man at snakke om de forskellige grene af bas, altså lav- / middel- / øvre bas, vil man kunne høre forskel i forhold til EI.XX. Der er lidt mindre bas i den lave ende, hvor man derfor får en lidt mere slagkraftig bas. Den lyder mere naturlig, som kommer den fra et stueanlæg, og ikke fra et diskoteksanlæg. Her tilføjer man en smule varme, og får en dejlig fast og detaljeret bas, som har nok fylde med i rygsækken.

Konklusion af The Custom Art Harmony 8.2

Nu har jeg efterhånden siddet med disse skønheder i ørerne i et stykke tid, og det er der en ganske god grund til, for jeg måtte simpelthen have fat i den store tegnedreng og erhverve mig et par. Det er en in-ear der har overrasket på så mange måder, for sikke en masse vellyd de kaster ind i mine øregange. Diskanten formår at holde sig ti let niveau, der på ingen måde trætter ens ører. Detaljeringen af de højere frekvenser er på et niveau, hvor mange andre må kaste håndklædet i ringen. Dernæst har vi mellemtonen, som står smukt i forgrunden, og præsterer sagernes flotte stemmer med en sådan overbevisning, at det giver en lyst til mere. Bassen tilbyder en tilpas mængde bas, der ikke yder mere end hvad man har brug for. Den står klippefast, og viser sig kun frem når den bliver hidkaldt.
Det er en vidunderlig in-ear, som helt klart ligger sig i toppen af de in-ears der har været i mine ører. Nu er det heller ikke for sjov, at jeg selv har haft tegnedrengen frem, for de lyder ganske enkelt harmonisk – ’May the Harmony be with you!’


The Custom Art Harmony 8.2

The Custom Art Harmony 8.2
9.7

Bas

10.0 /10

Mellemtone

9.5 /10

Diskant

10.0 /10

Soundstage

9.5 /10

Pris/ydelse

9.5 /10

Plusser

  • God velbalanceret bas
  • Lækker intimitet i mellemtonen
  • Fin nuanceret diskant
  • God bredde i soundstage

Minusser

  • Høj pris, men masser af vellyd

Skriv en kommentar