Sennheiser HD 600

Sennheiser HD 600


I min søgen efter nye hovedtelefoner til test, kom jeg forbi dette yndige par Sennheiser HD 600, som jeg bare måtte eje. Det er det første par Sennheiser fullsize hovedtelefoner jeg har ejet, hvorfor det nok skal blive spændende. Her er lige nogle ord fra Sennheiser:

These headphones are engineered for the true audiophile. Thanks to an open circumaural design, computer optimized magnets and aluminum voice coils, you won’t find cleaner, crisper stereo sound anywhere.

Igennem mit testforløb vil jeg kigge på selve designet, materialer, samt lyden af hovedtelefonerne, hvor jeg til sidst kommer med en konklusion.

Produktet forhandles af: Sennheiser
Pris: 2185 kr.
Sennheiser HD 600 - Hænger på væg

Specifikationer

Type Fullsize

Farver – Grå/sort mønster

Impedans – 300 Ohm

Frekvens respons – 12Hz – 40,5kHz

Kabel – 3 meter (Aftageligt)

Jackstik – 3.5mm & 6.3mm (Adapter)

Design

Sennheiser HD 600 - På stander

Her på første billede, kan vi se, hvordan vores hovedtelefon ser ud. Sennheiser HD 600 kommer i et grå-sort look og med sorte puder på kopperne og hovedbåndet.

Et billede fra siden af viser, hvor store kopperne faktisk er. Det er som sagt tidligere, fullsize hovedtelefoner, hvilket forklarer de store kopper. På det efterfulgte billede se vi et nærmere billede af koppen, der viser den åbne konstruktion. Det er et sort gitter, der giver frit syn ind til enheden inde i koppen.

Kigger vi lidt nærmere på justeringen til hovedbåndet, kan vi på ovenstående billede se, hvordan det står til. Der er det sorte stykke metal der er fastgjort til kopperne, hvor det kan trykkes enten ind eller ud af hovedbåndet, så man kan få den perfekte pasform.

Tager vi et nærmere kig på koppernes puder, kan man se, hvor store de egentligt er. Ligesom selve koppen, så er puderne også ovale, hvilket giver en fin pasform rundt om ørerne. Puderne er lavet af velour på ydersiden med skum indeni.Sennheiser HD 600 - Billede er hovedbåndets puder

Puderne på hovedbåndet er beklædt med stof, og ligeledes med skum indeni.

Her på sidste billede kan vi se det kabel, der følger med Sennheiser HD 600. Det er et 3 meter langt kabel, der er aftageligt i hovedtelefons enden. Der er det normale 3.5mm jackstik, hvor man får en 3.5mm til 6.3mm jack adapter med.

Materialer

De materialer der er brugt til Sennheiser HD 600 er ganske fine. Vi starter ud ved jackstikket, som er et lige formstøbt stik i plastik. Fra selve jackstikket kommer vi til kablet, der er lavet på en lidt anderledes måde. Kablet er nemlig allerede opdelt i to, fra stikket af, men er fastgjort til hinanden, hvor det deles længere oppe. Dette gør, at man selv kan bestemme, hvorhenne y-splitten skal være, da man kan hive kablerne fra hinanden. Selve kablet er i et meget let materiale, som på ingen måde kludrer ind i hinanden. Selve y-splitteren ligner noget krympeflex, som skal sørge for, at kablerne ikke går fra hinanden af sig selv. Kablet går til hver sin kop, hvor kablerne er aftagelige, hvor de sidder fast med et 2-pins stik.

Så er vi kommet til selve hovedtelefonen, hvor selve rammen er lavet af hårdt plastik. At rammen er lavet af plastik gør, at hovedtelefonerne er utroligt lette. Selve gitteret er lavet af aluminium, som giver et lækkert finish, der passer fint til det grå-sorte mønster. Hovedbåndet er af hårdt plastik, hvor der går et stykke stål igennem, som forbinder de to hængsler fra hver sin kop. Hængslerne er ligeledes også lavet af plastik, hvor hovedbåndets stål er fæstnet til. Kopperne sidder løst i hængslerne og har ingen modstand, når der drejes på kopperne. Vi kommer så til puderne, som er bløde skumpuder med velour som yderste lag. Det gør dem utroligt komfortable, at have på hovedet.

Test

Så er det blevet tid til at teste Sennheiser HD 600, som bliver utroligt spændende, da det er første gang et Sennheiser produkt kommer igennem kikkerten.

Hvad jeg tester med:

Aune X1 – Fungerer som DAC

Objective 2 – Fungerer som forstærker

Sennheiser HD 600 – Vores lille vidunder

Noget af det første jeg bemærkede, efter at have sat min yndlings playliste på var, at de spiller utroligt åbent. Man har på ingen måde følelsen af, at man sidder med to enheder klods op af ens øregange. For de spiller bredt. Følelsen af en orkestersal er hvad de præsterer, man sidder der på forreste række, og udpeger de forskellige instrumenter i rummet. Den lille triangel henne i venstre hjørne, den store bas på bagerste række og så kommer sangerinden og placerer sig i midten af lokalet.

Noget af det pudsige ved Sennheiser HD 600 er, hvor brede de føles i starten. Ved første lyt, har man fornemmelsen af, at der er flere meters afstand mellem enhederne. Efter lidt tilvænning, så føles de lige pludseligt ikke nær så brede, som ved første lyt. Hertil følger en bedre kontrol over hele spektret, da den utrolige brede, man forestillede sig i starten, ingen ende havde. Ens hjerne føler en bedre ro, hvor i starten af lytte seancen kunne der opstå lytte træthed. Efter en del timer, så er lytte trætheden forduftet, og det hele giver meget bedre mening.

Kigger man på diskanten, så har vi at gøre med en utrolig fin en af slagsen. For her er der ingen skingrer toner, og der bliver ikke domineret med for høje lyde i lydbilledet. Hvad vi får er den her utroligt detaljeret diskant, som formår at stå klippe stabilt, og giver en dejlig ro til lydbilledet. Den opfører sig utroligt eksemplarisk, hvor den formår at skabe fine lyde når der er brug for den, og tier stille, hvis den bliver bedt om det. De små knitren, som man ellers ville tro var støj, bliver bragt til live, og man forstår nu, hvad de egentligt er til for.

Det hele bliver præsenteret pænt fremme i lydbilledet, som ender ud i en dejlig balanceret lyd. Hele lydspektret fryder af samarbejde, hvor både bas, mellemtone og diskant på ingen måde dominerer hinanden. Sennheiser HD 600 har en mere neutral tuning, hvor der ikke opstår for lyse eller varme lyde, men man lander et sted lige i midten.

Mellemtonen er yderst veltalende, og lader intet til det uvisse, for man får alt med. Om det er rock, pop eller noget helt tredje der bliver spillet, så vil vokalen stadig stå flot i lydbilledet. Man får den her yderst detaljerede mellemtone, hvor man selv med hurtig lyrik vil kunne høre, hvad der bliver spillet. Det hele bevæger sig tættere på sangeren/sangerinden, hvor man næsten kan høre vejrtrækningerne. Der bliver præsenteret med en større overbevisning, da der kommer mere volumen og kraft, hvor selv de sprøde detaljer bliver vist med bravur.  Instrumenterne lyder heller ikke værst, for de får en fin opløsning i lydbilledet. Kender man til de forskelliges instrumenters klang, er det en leg, at udpege hver og en. De placerer sig, hvor de skal i lydbilledet, hvor det er nemt, at højre/venstre vurdere deres placering.

Bassen er ligesom resten af lydspektret opfører sig utroligt fint. Det er ikke en dyb bas, men en god bas, som gør sit arbejde utroligt fint. Man får den her yderst veldefineret bund, som supplerer mellemtone og diskant ganske godt. Der mangler nok en smule sub-bas, hvis man sætter bastungt musik på, men den bas Sennheiser HD 600 formår at bringe til live, er en man kan forstå. Der er en tilpas mængde fylde i den, så man ikke får for lidt, men heller ikke for meget. Den flyder ikke over, hvor den går hen, at blive den her mumlen henne i hjørnet, men forholder sig kun til de områder, hvor der er brug for den.Sennheiser HD 600 - Liggende pænt billede

Konklusion af Sennheiser HD 600

Sennheiser HD 600 har nu været mine trofaste hovedtelefoner i et stykke tid, for sikke de kan spille. Det åbner op for musikken, som jeg slet ikke har hørt det før. Når man først vænner sig til hovedtelefonen, og der kommer lidt mere kontrol over det brede soundstage, så opfører de sig utroligt eksemplarisk. Bredden bliver mindre, men der kommer en bedre fornemmelse af, hvor instrumenterne ligger i lydbilledet. Diskanten opfører sig yderst pænt, da man ingen udsving eller skingrer toner får at høre, hvor den kun er til stede når der er brug for den. Lidt det samme kan man fortælle om mellemtonen, som kommer flot frem i lydbilledet, og lader intet til det uvisse, men genfortæller alt lyrik med bedste overbevisning. Hvad bassen angår, så er det ikke forfærdeligt meget bas man får. Det er tilpas bas i det meste musik, men ikke noget kulkælder bas, hvilket godt kan savnes af og til.
Det er en glimrende hovedtelefon, som vil passe til det meste musik, da de har en neutral tuning. De tilbyder en smule af det hele, hvor hele lydspektret harmonerer utroligt fint sammen, som giver et smukt og sammenhængende lydbillede.


Sennheiser HD 600

Sennheiser HD 600
7.4

Bas

7.5 /10

Mellemtone

8.0 /10

Diskant

7.0 /10

Soundstage

7.0 /10

Pris/ydelse

7.5 /10

Plusser

  • Dejlig behagelig bas
  • En mellemtone der lader dig komme tæt på sangeren
  • Eksemplarisk diskant
  • Rigtig fin prus for ydelsen

Minusser

  • Kunne have lidt mere bas, men går an på musiksmag
  • Bliver smallere i lydbilledet når man først får dem lært at kende

Skriv en kommentar