Sennheiser HD 569 – Nyd friheden til at lytte

Sennheiser HD 569 – Nyd friheden til at lytte


Pris: 1410 kr.
Produktet udlånt af: Sennheiser

Disclaimer: Jeg lavede en aftale med Sennheiser om, at jeg måtte låne nogle produkter af dem til Hoved-fi.dk møde. Herefter har jeg fået lov, at låne dem efterfølgende til at lave en anmeldelse af dem. Anmeldelsen vil indeholde mine ærlige holdninger om produktet, både gode og dårlige holdninger bliver delt. Efter endt låneperiode skal hovedtelefonen tilbage til Sennheiser.

I min sidste anmeldelse fik I lov til at læse om Sennheisers nye HD 579, men denne gang har jeg taget et skridt ned af stigen, og tester nu en mindre model. Modellen hedder Sennheiser HD 569, der i forhold til HD 579 er en lukket hovedtelefon, som egner sig til transportabelt brug, men kan også sagtens bruges i hjemmet.
Ligesom HD 579, så bliver lyden også her leveret af deres specielle transducerteknologi og et E.A.R-design. Det var uden tvivl en fornøjelse at lytte til HD 579, så forhåbningerne er blevet endnu større.

HD 569’s lukkede Over-Ear design har to fordele: For det første et rumligt lydbillede, fremragende udfyldt af Sennheisers specielle transducersystem med stor detaljerigdom og fyldig, kraftfuld basrespons. For det andet en effektiv akustisk afskærmning – støjen udefra bliver ude, og musikken bliver inde. Så du kan nyde din musik uden at forstyrre andre.

Design, som lyden, således også komforten

Efterhånden er Sennheisers design så kendt i gadelivet, at selv folk der ingen interesse har indenfor faget kender til deres ikoniske design. Her er tale om et design, som kun har fået justeret mindre detaljer i årenes løb, og det er der en god grund til. Det er et dejligt neutralt udseende, hvor selv de kræsende kan være med. Der er de dejligt store ovale kopper, et fornuftigt hovedbånd og de behagelige puder, der til sammen giver en yderst delikat hovedtelefon.

Til HD 569 medfølger to forskellige kabler, hvor med det sample jeg har til låns kun er det ene. Det kabel der medfølger her er det, som også var med til HD 579, hvor der er 6.3mm jackstik i den ene ende, og et tyndt 2.5mm stik der går op i koppen i den anden ende. Det andet kabel som jeg ikke har fået med, er et kabel med 3.5mm jackstik i stedet for det store 6.3mm. På dette kabel er der et 1-knaps funktion med integreret mikrofon. En kommentar til det kabel jeg har fået med er, at jeg ligesom med HD 579 ikke helt forstår valget. Det er en relativ billig hovedtelefon på 23 Ohm, der sagtens kan trækkes uden ekstern forstærkning. Derfor er der ikke brug for et 6.3mm jackstik, men blot et 3.5mm jackstik.

Som regel er det velour der har været brugt i Sennheisers HD-500 serie, men ikke denne gang. Her er der blevet brugt noget syntetisk læder, hvilket jeg ikke er helt klar over hvorfor. Det kunne have noget at gøre med isoleringen af udefrakommende lyde, som de gør utroligt fint. Udover den gode isolering, så byder de på en dejlig komfort. Det samme er gældende for selve hovedbåndet, som er af samme materiale som koppens puder, og byder også på god komfort.

Ligesom resten af HD-5 serien så er HD 569 også lavet af hårdt plastik. Hvor HD 579 var med et gitter på siden af kopperne, så er HD 569 med en lukket konstruktion der giver god isolering af udefrakommende lyde, men holder også ens musik inde i kopperne, så det ikke generer andre. Selve hovedbåndet er ikke betrukket med syntetisk læder ligesom HD 579, men er af plast med puden under.

Sennheiser HD 569 - Set stående fra siden

Specifikationer

Farve – Sort

Impedans – 23Ω

Frekvensområde – 10- 28,000 Hz

Lydtryk ved 1 kHz – 115dBSPL (1kHz/1Vrms)

THD v. 1kHz – <0.2% (1kHz, 100dBSPL)

Nyd friheden til at lytte

Som jeg har nævnt et par gange i mine andre anmeldelser, så ligger Sennheiser højt på min liste over gode hovedtelefons producenter. Det er der stadig en god grund til, for HD 569 imponerer helt fortrinligt. Selvom det er samme serie som HD 579, så formidler de musik på forskellige måder. Dette har selvfølgeligt noget at gøre med den lukkede konstruktion, men samtidigt også deres evne til at være transportable. Det er de hovedtelefon i HD-5 serien, som har mindst antal Ω, hvilket gør dem utrolig brugbare til smartphones og andre transportable afspillere.

Testudstyr

Afspiller: PC m. Spotify Premium

Forstærker: Objective 2 (O2)

DAC: ODAC

Sammenlignings hovedtelefoner: Sennheiser HD 579, Sennheiser HD 600 og Beyerdynamic T70

Efter kort tid med HD 569 på hovedet, så synes jeg, at de gør det ganske fornuftigt. Det er ikke en hovedtelefon for de lyd kræsende, for der mangler lidt detaljer, men det er uden tvivl en behagelig hovedtelefon at lytte til. Her opstår en musikalsk glæde, for uanset hvad genrer man spiller, så formår de at gøre et eller andet godt.

Det er uden tvivl i den nederste del af frekvensområdet, der gør hovedtelefonen dejlig at lytte til. I forhold til HD 579, så er der mere tyngde og fylde i bassen på HD 569, hvilket er med til at gøre den mere musikalsk. Bassen placerer sig fint i lydbilledet, og formår at harmonere pænt med både diskant og mellemtone. Der er lidt mere bas, end hvad jeg er vant til fra mine Beyerdynamic T70. Heldigvis overdriver den ikke, men formår blot at give en smule mere ’umf’ til ørekanalerne. Selvom der er et fint ’umf’ og en fin tyngde, så er det ikke den dybeste bas der bliver præsenteret. Det er i øverste del i basfrekvensområdet, hvor tyngden placerer sig, hvor nedre del mangler lidt. Bassen fungerer stadig fint, og med en fin mængde detaljer er den helt okay at lytte til i længere perioder.

I starten var jeg lidt i tvivl om, hvorvidt jeg ville kalde HD 569 for mørk, neutral eller lys, for de lyder lidt anderledes i forhold til HD 579, som er neutral. Her efter et par timer må jeg erkende, at de ikke lyder mørke. Det er nok en kombination af den lukkede kop og et lidt tilbagetrukket lydbillede. HD 569 er en sjov hovedtelefon, hvilket nok er det, som har betvivlet mig i starten, for her efter et par timer vil jeg placere den som værende neutral, men læner sig op af det mørke.

HD 569 er ikke en hovedtelefon der fryder af detaljer og analytisk charme, men er sjov og musikalsk. Det samme gælder for mellemtonen, som måske ikke lyder helt korrekt, men har nok sikkerhed i sin fremtoning, at det er yderst acceptabelt. Sennheiser formår at få rigeligt med ’rum’ ind i hovedtelefonen, så lydbilledet får en tilpas brede, og samtidigt fint med luft rundt om instrumenter. Her er ikke tale om en brede, som man f.eks. kan høre på HD 600, men en brede så man ikke føler to enheder klods op af ørerne. Vokal lyder også fint, og står flot i lydbilledet med en god overbevisning af kunstnerens lyrik.

Jeg er indtil videre ret tilfreds med HD 569, og det bliver jeg nok ved med. Der er bare noget over diskanten, som jeg ikke er så vild med, men det kan ligeså godt være pga. min store lyst til diskant. Jeg finder ikke samme højde, som på mine Beyerdynamic T70, og er noget mere afdæmpet. Ser man derimod på helheden af lydbilledet, finder man diskanten godt placeret og forstår bedre Sennheisers valg. Selvom der ikke er samme detaljering som på HD 579, så lyder den godt uden at være harsk for ørerne. Ser man bort fra de små bemærkninger, så er der fin synergi mellem diskant, mellemtone og bassen, hvorfor den mindre mængde detaljering og afdæmpethed ikke gør så meget.

Sennheiser HD 569

Konklusion af Sennheiser HD 569

Nu har jeg efterhånden haft en del af Sennheisers hovedtelefoner på hovedet, og de bliver ved med at overraske. Jeg mener ikke HD 569 er en hovedtelefon, der henvender sig til den kræsne lytter, for her vil der mangle noget detaljering i lydbilledet. Derimod henvender den sig til folk der gerne vil tage sin lyd med sig. Hovedtelefonen er med 23Ω og er en lukket konstruktion, hvilket gør det til en pragtfuld hovedtelefon, som leverer god lyd på farten. Så hvis man kigger på helheden af hovedtelefon, både konstruktionen og lyden, så synes jeg, at Sennheiser har fået lavet en ganske fornuftig hovedtelefon.
Det har helt klart været en fornøjelse at teste HD 569, så hvis man har brug for en transportabel hovedtelefon, der nemt kan trækkes af telefonen og samtidigt ikke koster alverdens, så får de helt klart en anbefaling her fra.


6.2

Bas

7.0 /10

Mellemtone

6.0 /10

Diskant

5.0 /10

Soundstage

6.0 /10

Pris/ydelse

7.0 /10

Plusser

  • Fin tyngde og musikalitet i bassen
  • Fin mellemtonen der komplimenterer bassen fint
  • Til prisen yder det ganske hæderligt

Minusser

  • Diskanten er lidt for afdæmpet
  • De mangler detaljer over hele spektret, men er derimod 'sjove' at lytte til

Skriv en kommentar