Sennheiser HD 559 – Udseende og lyd signalerer hjem

Sennheiser HD 559 – Udseende og lyd signalerer hjem


Pris: 1150 kr.
Produktet udlånt af: Sennheiser

Disclaimer: Jeg lavede en aftale med Sennheiser om, at jeg måtte låne nogle produkter af dem til Hoved-fi.dk møde. Herefter har jeg fået lov, at låne dem efterfølgende til at lave en anmeldelse af dem. Anmeldelsen vil indeholde mine ærlige holdninger om produktet, både gode og dårlige holdninger bliver delt. Efter endt låneperiode skal hovedtelefonen tilbage til Sennheiser.

Det er nu blevet tid til, at anmelde den mindste model i Sennheisers nye HD-5 serie. Både HD 579 og HD 569 har været under kniven hos Headfoner, og det samme kommer HD 559, så sæt jer tilbage i stolen og læs videre.
Senneheiser HD 559 er den billigste hovedtelefon i deres nye serie, og ligesom HD 579 er det en åben hovedtelefon. Det er en hovedtelefon der er tiltænkt som supplement til ens anlæg hjemme i stuen, hvorfor man får det lange 3 meter kabel og et stort 6.3mm jack kabel. Ligesom de to andre modeller der har været til test er Sennheiser HD 559 også med deres specielle transducerteknologi og et E.A.R-design. HD 579 og HD 569 ramte hver deres brugergruppe, den ene til hjemmet og den anden til på farten, hvor de begge overraskede. Om Sennheiser stadig tilbyder forbløffende lyd til endnu billigere penge bliver spændende at høre.

Tilslut HD 559 med åbent Over-Ear design og avancerede Sennheiser transducersystemer. Det vil give dig en fremragende lydoplevelse med en overbevisende dyb og defineret bas. Nu er du klar til at genopdage din favoritmusik.


Lyt med komfort

Ligesom de andre modeller i Sennheisers HD-5 serie, så deler HD 559 samme træk som de andre. Man kan tydeligt se, at det er en hovedtelefon fra den HD-5 serien, men at de er fra den billigere ende af skalaen. For selvom der er forskel ved lyd-signaturen/-kvaliteten, så er er det tydeligt at se, hvordan delene bliver degraderet des længere man kommer ned i pris. Puderne er ikke af kunstlæder, plasten virker skrøbeligere og mærkes generelt noget billigere at have mellem hænderne. Det er heller ikke alt, der kan bibeholde sin kvalitet, når prisen bliver reduceret til lidt over 1000 kr.

Som de to andre der har været testet så finder man også et aftageligt kabel på HD 569. Det er desuden også 3 meter langt, og med det store 6.3mm Jack stik. Sennheiser har tiltænkt hovedtelefonen til brug med ens stueanlæg derhjemme, der som regel har et 6.3mm Jack input. Har man derimod lyst til, at bruge hovedtelefonerne ved sin computer, så skal man desværre enten have en hovedtelefonsforstærker med 6.3mm Jack input el. en 6.3mm til 3.5mm Jack adapter. Selve kablet er lavet af halv stift plast, der til tider kan være ret så irriterende at have på skrivebordet, hvor jeg benytter dem mest. Kvaliteten fejler dog ingenting, for det virker holdbart.

Tager man at kigger på selve hovedtelefonen, så er den af sort plast, der mærkes en anelse billig, men det er fuldt ud tilfredsstillende, taget prisen i betragtning. Selve hovedbåndet kan bøjes relativt langt ud, og passer derfor selv meget brede hoveder. Det har desværre en tendens til at klemme lige lidt for meget på siden af hovedet. Her kan det ligeså godt være puderne der er synderen, da de er noget hårdere end de dyrere modeller. Selve kopperne ligner til forveksling HD 569 lige bortset fra, at HD 569 er en lukket kop, hvor HD 559 er en åben kop.

Som jeg nævnte før, så er koppens puder noget hårdere end de dyrere modeller. Derfor kan det godt give lidt ubehag på siden af hovedet, da selve hovedbåndet også klemmer. Puderne er aftagelige, og kan derfor skiftes ud, hvis man ønsker nogle blødere puder. Både hovedbåndet og koppernes puder er med velour på ydersiden og skum på indersiden. Hvor koppernes puder var hårde, så er selve hovedbåndets puder noget blødere, hvilket giver en fin komfort på øverste del af hovedet.

Specifikationer

Farve – Sort

Impedans – 50Ω

Frekvensområde – 14- 26,000Hz

Lydtryk ved 1 kHz – 108dBSPL (1kHz/1Vrms)

THD v. 1kHz – <0.2% (1kHz, 100dBSPL)

Lyd, mærk det sande potentiale i dit anlæg

Nu har jeg haft både Sennheiser HD 569 og HD 579 på hovedet, og de begge gjorde det helt acceptabelt. Den ene bød på åben lækker lyd, hvor den anden var med en lukket konstruktion og masser af vellyd. Sennheiser HD 559 har en åben konstruktion ligesom HD 579, men lydmæssigt, lyder de slet ikke ens. Det er spændende, hvordan de forskellige hovedtelefoner har vidt forskellige lydsignaturer. Jo, godt nok har de nogle af de samme træk i nogle frekvensområder, men de tre ud af de 4 i serien jeg har testet, så har de overrasket på deres egen måde.

Testudstyr

Afspiller: PC m. Spotify Premium

Forstærker: Objective 2 (O2)

DAC: ODAC

Sammenlignings hovedtelefoner: Sennheiser HD 569, Sennheiser HD 579, Sennheiser HD 800S

Jeg har nu haft Sennheisers hovedtelefoner på hovedet i et godt stykke tid, hvorfor jeg er godt kendt med deres signaturer. Da jeg fik Sennheiser HD 559 på hovedet, måtte jeg lytte en ekstra gang, for den var godt nok noget anderledes end, hvad jeg var vant til fra de foregående modeller. Til at starte med, var jeg faktisk klar til at sætte dem tilbage på hylden, for det var slet ikke mig. Heldigvis viste de sig at vokse med tiden, og er blevet noget mere fornuftige at lytte til her et par timer efter. Hele lydbilledet var meget fjernt, og i sær mellemtonen led af dette. Nu er det kommet frem i lydbilledet igen, hvorfor de nu fortjener et nærmere lyt.

Ligesom med de andre to modeller, HD 569 og HD 579, så var det også en afdæmpet diskant, som var at finde på HD 559. Der er altså sket en reduktion i højden, hvorfor der kommer tættere relationer mellem mellemtone og diskant. Det betyder også, at der ikke er samme analytiske charme, som man f.eks. finder på Sennheiser HD 800, men et detaljeniveau der kan tilfredsstille den ikke-nær så kræsne lytter. Her er ikke nogle skarpe udfald i diskanten, men en blød slutning der ikke får ørerne til at lide overlast.

Hvad angår mellemtonen, så er det her, hvor hovedtelefonen lider mest af det fjerne lydbillede. For selvom bas og diskant også er en smule fjern, så formår mellemtonen at skabe større afstand. Der er ikke specielt meget kraft i vokal og instrument, hvor øverste del af mellemtonen bliver noget mere kedelig at lytte til. Men ser man på hele hd 559’s lydbillede, så formår den at gøre oplevelsen mere udholdelig.

Selve bassen er noget mere fremtrædende i lydbilledet, hvilket gør hovedtelefonen lidt sjovere at lytte til. Der er en fin tyngde, som giver lytteren en mængde bas, så de fleste numre bliver mere musikalske at lytte til. Her mangler lidt i detaljerne, men bliver præsenteret med en fin selvsikkerhed og en god mængde punch i bassen.

Lydbilledet vil jeg betegne som værende neutralt, hvor bas og diskant er en smule mere fremtrædende en mellemtone. Det giver egentligt en fin forståelse af, hvad Sennheiser prøver at levere med HD 559. En hovedtelefon der hverken er for varm eller kold, men holder sig til det neutrale, og med et lydbillede der er udholdeligt at lytte til at længere tid. Det hele bliver desværre en smule fladt i lyden, da der ikke er nok kraft over hele spektret.

Konklusion af Sennheiser HD 559

I den meget store kasse jeg fik ind ad døren, er dette den sidste, og den har ligesom de andre også været ganske fortrinlig. Det er hurtigt at bemærke, hvordan kvaliteten er blevet degraderet des længere ned i pris man er kommet. Her er ingen tvivl om, at det stadig er et holdbart produkt, for de valgte produkter er stadig acceptable. Puderne der er brugt til kopperne, bliver jeg nok aldrig tilfreds med, for de var alt for hårde. De er heldigvis udskiftelige, og man kan derfor nemt skifte dem til noget blødere. Selve lyden havde jeg lidt svært ved at sluge til at starte med, men efter lidt tid åbnede de sig noget mere. Den meget fjerne mellemtone kom længere frem i lydbilledet, og gav et bedre indblik i, hvad de faktisk kunne præstere. Lydbilledet hænger ganske fornuftigt sammen, men er ikke henvendt til den kræsne lyttere, men brugeren der gerne vil have noget behageligt lyd i ny og næ. Diskanten havde fået skåret en del af toppen af, hvor bassen manglede detaljer. Men hvad angår pris og hvad man får i hænderne, så synes jeg, at det er en helt fin hovedtelefon.


 

 

Sennheiser HD 559

Sennheiser HD 559
5.6

Bas

6.5 /10

Mellemtone

5.0 /10

Diskant

5.5 /10

Soundstage

5.0 /10

Pris/ydelse

6.0 /10

Plusser

  • Bassen er nem at lytte til
  • Prisen er acceptabel i forhold til hvad man får

Minusser

  • Mellemtonen er ret tilbagetrukket
  • Diskanten er en anelse for afdæmpet
  • Soundstage kunne være større, da det trossalt er en åben kop

Skriv en kommentar