MEZE 99 Classics – Opdateret

MEZE 99 Classics – Opdateret


Jeg har haft kontakt til MEZE Headphones, som har været så venlige, at låne mig et par MEZE 99 Classics til test. MEZE Headphones er en gruppe passionerede entusiaster, der ønsker at lave det bedst mulige produkt til deres kunder, men ligeledes også til dem selv.

Our mission is fairly simple: to raise the bars in terms of audio quality and design for headphones in general.

Igennem mit testforløb, vil jeg kigge på selve designet, materialerne, komforten, men selvfølgeligt også lyden, hvor til sidst vil jeg slutte af med en konklusion.

Produktet udlånt af: MEZE Headphones
Pris: 2299 kr.

MEZE 99 Classics - Set fra siden af

 

Specifikationer

TypeFullsize

Farver – Walnut Gold / Walnut Silver / Maple Silver

Impedans – 32 Ohm

Frekvens respons – 15 Hz – 25kHz

Kabel – Aftageligt

Jack stik – 3,5mm

Vægt – 260 gram (Uden kabel)

 

Design

Som det første ser vi lige på, hvad ekstra tilbehør der medfølger. Der første vi har, er en travelcase, som gør transport mere sikker. Dernæst har vi to sæt kabler, ét til stationært brug, som måler 3 meter, og så ét til transportabelt brug, som måler 1.2 meter. Vi har også en 3.5mm til 6.3mm adapter, samt en fly adapter, så man er godt dækket ind.

Her i denne billedserie kan i se, hvordan hovedtelefonen ser ud i grove træk. Vi har de to træ kopper, hvor vi har en bøjle der går fra den ene side og hen til den anden. Dernæst kan vi se de to puder, hvor der til sidst er selve hovedbåndet.

Nu kan vi se undersiden af hovedtelefonen. På første billede kan vi se, at der går ét kabel op til hver kop. Det efterfølgende billede viser, hvordan det ser ud med det ene kabel indsat.

MEZE 99 Classics - Koppens drejefunktion

Nu kan vi se, hvordan bøjlen er fæstnet til selve koppen. Vi får ingen 90 graders vinkling af kopperne, men der er stadig fin mulighed for vinkling når de skal sidde på hovedet.

MEZE 99 Classics - Hovedbåndsholder

Her kan vi se, hvordan selve hovedbåndet er fæstnet til bøjlen.

MEZE 99 Classics - Liggende set oppefra

Som man kan se på ovenstående billede, så har vi, at gøre med et bredt hovedbånd.

Vi tager her til sidst et kig på selve puderne. Det er fullsize hovedtelefoner, så puderne går rundt om ørerne, hvor vi har en indre dybde på ca. 1-1,5 cm.

Materialer

Jeg tager nu et kig på materialerne, der allerede ved første øjekast viser, at der er træ inkluderet. Kopperne er nemlig lavet af træ, hvor versionen vi har, er af CNC fræset ahorntræ. De står utroligt flot, og har en dejlig glat overflade. Banker man på kopperne, så føles de tykke, og ikke noget som går i stykker nemt, hvor de samtidigt giver en fin vægt til hovedtelefonerne.

Selve hovedbåndet er todelt, der er selve bøjlen lavet i aluminium, som går fra den ene kop og over til den anden. På selve bøjlen er der monteret den del, som hovedbåndet er fæstnet til, der også er lavet af aluminium. Så kommer vi til selve hovedbåndet, som er af noget syntetisk læder. Hovedbåndet er selvjusterbart, hvilket vil siges, at man blot tager dem på hovedet, og så justerer den selv efter størrelsen af ens hoved. Puderne er lavet af samme materiale, som vi ser på hovedbåndet, altså syntetisk læder. Inde i puderne finder vi noget, som går under navnet ”memory foam”, der oversat til dansk lyder ”hukommelses skum”. Det skal være med til, at give en bedre pasform rundt om ørene, hvorfor man ikke får ondt når de bruges over længere tid.

Nu er vi kommet til selve kablet, hvor man faktisk får hele to kabler, ét med mikrofon på 1.2 meter og et på 3 meter. Selve jackstikkene er lavet i aluminium, hvor der fra stik til kablet er der støbt plastik, der er med til, at der ikke sker knæk i kablet. Kablet er fremstillet af OFC kobber, der er forstærket med kevlar, så det er mere modstandsdygtigt. På ydersiden af kablet har vi en stofsok, som giver et ganske fornuftigt udseende.

Test

Det er nu det bliver spændende, for det er i dette afsnit, hvor jeg beskriver min opfattelse af lyden. Igennem min test har jeg brugt følgende udstyr:

Aune X1 – Er DAC/AMP’en brugt til test

MEZE 99Classics – Vores test vidunder

Testen er del op i underkategorier for, at gøre det nemmere at læse. Det bliver delt op i følgende under kategorier:

  • Diskant
  • Mellemtone
  • Bas
  • Komfort

Diskant

Jeg starter øverst i vores lydfrekvens, som er diskanten, altså de høje toner. Får man sat noget musik på, hvor diskanten får lov til, at sprede sig lidt mere, så klarer vores MEZE 99 Classics det ganske godt. Det er på ingen måde en dominerende diskant, for den er en smule tilbagelænet. Der er heller ikke disse skingrer toner, som går ind at ødelægger et ellers nydeligt lydbillede. Man fornemmer lidt det her slør, som er lagt ned over diskanten. Toppen er blevet taget af, og så afrundet på en utroligt fornuftig måde, hvor den harmonerer smukt med resten af lydbilledet. Der er kontrol over hver en tone, både de fremtrædende, men også de små *kling*-lyde bagerst i lydbilledet.

Hvad diskanten så ikke tilbyder, er den her klare detaljerede lyd. Den hvor de små knitren begynder, at komme til live i lydbilledet. MEZE 99 Classics vil hellere fremvise det på en sjovere facon. En facon hvor hele lydfrekvensen arbejder sammen, hvor helheden bliver den primære faktor.

Mellemtone

Det er nu blevet mellemtonens tur, der ligesom diskanten harmonerer utroligt fint til resten af lydfrekvenserne. Selvom resten af hovedtelefonen godt kan anses, som værende til den varme side, så bliver mellemtonen præsenteret neutralt. Det gør oplevelsen mere livlig, da i sær vokalen bliver genfortalt utroligt flot. Man får den her meget naturtro lyd, som MEZE 99 Classics formår, at tilføre både kraft, men også en overbevisende volumen, der gør det til en unik oplevelse. Begynder man, at tilføje flere vokaler på samme tid, vil man nemt og overskueligt kunne skelne mellem dem alle. Der bliver ikke blandet på kryds og tværs, men derimod får hver vokal sin helt egen rolle.

Tager man så, at kigger på hvordan instrumenterne bliver gengivet, så bliver de også præsenteret utroligt flot. Instrumenterne ser mig som værende en smule mere varm i lyden, end selve vokalerne. Det gør det hele lidt mere spændende at lytte til, hvor vi får en mere sammenhængende lyd. Den lille smule varme, der bliver drysset ud over mellemtonen, gør instrumenterne mere behagelige at lytte til. Hele seancen bliver lettere at lytte til, da man ikke får instrumenter eller toner, som stikker for meget ud af lydbilledet.

Bas

Bassen er noget af det jeg synes, som er det bedste ved disse hovedtelefoner. Jeg kan godt lide bas, og med MEZE 99 Classics bliver mit træng til bas, mættet. Der er nemlig rigeligt med bas, hvilket gør hovedtelefonerne ekstra sjove at bruge. Vi snakker ikke den her dybe sub-bas, men en bas som lige rammer kulkælderen, og så bevæger sig hurtigt op igen. Man kan fornemme de flere lag af bas, som den fremstiller utroligt fint i lydbilledet. Der er ikke den her konstante brummen, men flere brummen der giver en bedre fornemmelse af bassen.

Tager man og kigger på diskanten og mellemtonen, hvor efter man lytter til bassen, så forstår man sammenhængen lidt bedre. Det er måske ikke på detaljerne at disse hovedtelefonerne vinder, men nok nærmere på helheden, der gør musik lidt sjovere. Bassen er ret så fremtrædende i lydbilledet, og fylder også en del. Det hele bliver ikke ødelagt af bulder og brummen, selvom der er meget bas, for det hele harmonerer ganske glimrende. Man får en lækker fornemmelse af bas, mellemtone og diskant.

Komfort

Jeg har valgt, at smide en hel komfort sektion ind i testen, da kopperne på disse hovedtelefoner ikke er særligt store. Det er godt nok fullsize hovedtelefoner, men da kopperne ikke er specielt brede, og puderne ikke store nok, så kan man godt få ondt på ens øre. Jeg har selv store ører, hvilket desværre betyder, at efter et par timers brug, så får jeg utroligt ømme øre. Det er slet ikke lige så slemt, som f.eks. en on-ear hovedtelefon, men man får lidt fladmaste ører, hvilket er utroligt ærgerligt.

Opdatering 26/1 – 2017

Som jeg har haft nævnt i min anmeldelse af MEZE 99 Classics, så havde jeg problemer med komforten. Puderne var ikke særligt store, hvilket gav mig ubehag på ørene. Som jeg har haft kunne læse ud fra andres anmeldelser af hovedtelefonen, så er det et problem flere har, hvis man har større ører. Det har MEZE Headphones taget til efterretning, hvorfor de har valgt at lave nye og forbedrede puder. I den forbindelse har jeg været så heldig, at de har set et par til mig, hvor jeg kan skrive en lille opdatering her i min anmeldelse.

Puderne ligner til forveksling de gamle puder, men sammenligner man dem side om side, så kan det nemt ses, at puderne er blevet dybere. Det er også stadig samme syntetiske læder på ydersiden og hukommelsesskum indenunder. Da puderne ikke var lavet til ’Maple Silver’ versionen da jeg fik tilsendt mine puder, har jeg fået dem i sorte.

Det er uden tvivl en stor opgradering til MEZE 99 Classics hovedtelefonerne. Komforten fra de nye puder har virkeligt hjulpet ved længere brug. Man føler ikke samme ubehag på ørerne, som med de andre puder. Den øgede mængde plads der er inde i puden giver masser af plads til ens ører flapper. Lyden bemærker jeg ingen forskel i, men stadig samme gode ’MEZE-signatur’, som oplevet med de gamle puder. Så opgraderingen fra MEZE Headphones er helt bestemt et godt valg, hvis man oplever ubehag på ørerne, men stadig vil bibeholde sine MEZE 99 Classics.

MEZE 99 Classics - Liggende set nedefra

 Konklusion af MEZE 99 Classics

Jeg har nu haft disse MEZE 99 Classics på hovedet i et stykke tid nu, og de har kun overrasket. Ikke kun med lyden, men også med designet, for de er godt nok flotte at kigge på. Hvad angår lyden, så passer de utroligt godt til min smag af musik. Personligt kan jeg godt lide lidt bulder i kulkælderen, men så heller ikke mere, for de øvre toner skal ikke overdøves. Det gør MEZE 99 Classics på ingen måde nemlig, for det hele harmonerer utroligt flot sammen. Vi har at gøre med en lidt afdæmpet diskant, og en mellemtone der står lidt mere i spidsen, og til sidst en god behagelig bas.
Det er utroligt ærgerligt med komforten, for efter et par timers brug, så tåler mine ører desværre ikke mere. De er nok bedre egnet til folk med mindre ører, for med større ører, ligesom jeg selv, så er de ikke optimale til mange timers konstant brug. Selvom komforten ikke er i top, så yder de flot, og giver en smuk oplevelse til et utal af genrer.


MEZE 99 Classics

MEZE 99 Classics
8.2

Bas

9.0 /10

Mellemtone

8.5 /10

Diskant

7.5 /10

Soundstage

7.5 /10

Pris/ydelse

8.5 /10

Plusser

  • Rigtig fornuftigt lydbillede
  • God mængde detaljer og brumm' i bassen
  • Diskanten hænger godt sammen med resten af lydbilledet
  • Meget lyd for pengene

Minusser

  • Bøjlen kan være mikrofonisk

Skriv en kommentar