MEZE 11 NEO

MEZE 11 NEO


MEZE Headphones har sendt mig et til produkt, hvor der denne gang er tale om deres MEZE 11 NEO, der er en lille in-ear til en yderst overkommelig pris. Jeg har før haft deres MEZE 99 Classics til test, der var en helt igennem fænomenal fullsize hovedtelefon. Denne in-ear skulle stadig bibeholde nogle af de tuninger der gjorde 99 Classics unik, hvilket helt sikkert bliver spændende at høre. Prisen ligger i den lave ende på ca. 439 kroner, hvilket ligger i en prisklasse, hvor de fleste kan være med.

Produktet udlånt af: MEZE Headphones
Pris: 439 kr. 

MEZE 11 NEO - Liggende på Macbook Air

Specifikationer

TypeIn-ear

Farver – Gun metal / Iridium

Impedans – 16 Ohm

Frekvens respons – 16Hz – 24kHz

Kabel – 1,2 meter

Jack stik – 3,5mm

Mikrofon – Ja

Kontrol – Ja

Design

Man får MEZE 11 Neo hjem i en yndig lille kasse, som kan ses på første billede. På det andet billede er hovedtelefonerne pakket ud.

Her kan man se selve hovedtelefonens hus med silikone tips på. På sidste billede kan vi se huset uden silikone tip, hvor de tip der skal bruges til denne hovedtelefon er T500.

Til start kigger vi på stikket, der er et TRRS stik, så man kan bruge kontrollen og mikrofonen sammen med sine mobile apparater. Det andet billede viser y-splitteren, der deler kablet i to. På sidste billede vises den føromtalte kontrol og mikrofon.

Tilbehør

I kassen finder vi følgende tilbehør:

  • MEZE 11 NEO
  • Transportkasse
  • COMPLY Premium Tips
  • 4x silikone tips
  • Kabelholder

Materialer

Der er ingen tvivl om, at materialer brugt til MEZE 11 NEO er utroligt fine. Her er tale om aluminium til huset, stik, splitter, kontrol og man får et ganske solidt kabel. Kablet er med OFC godkendte kobber tråde, der skal være med til, at videreføre ens dejlige musik uden nogen form for tab. Kigger man lidt nærmere på ydersiden af kablet, så er dette lavet af solidt plastik, som giver en god følelse i hænderne, da det ikke er noget der bare går i stykker. Det kan derimod godt virke lidt stift i det, hvilket nok har været et kompromis i forhold til, at det ikke skulle kludre, hvilket det overhovedet ikke gør. Jeg bemærker dog, at kablet virker en smule mikrofonisk, men primært når kablet rammer sig selv, eller når aluminiums delene rammer hårdere overflader. De dele der er lavet af aluminium er ret så holdbare, og er ikke noget der gør mig nervøs når jeg ligger dem tilfældige steder, for holdbart det er det.

Test

Da her er tale om en in-ear til en sum af ca. 400 kr. så har jeg valgt, at holde det til det udstyr hovedtelefonen er henvendt til. Her er derfor ikke diverse DAC/AMP’s indblandet, men transportabelt udstyr som Smartphone, MP3 afspiller og Tablets. Musikken brugt i testen er enten .FLAC filer eller Spotify sat til “High Quality”.

Afspiller: iPad Air 2 / Sandisk Sansa Clips / Nokia Lumia 950

Inden jeg kunne begynde min test, havde jeg utroligt svært ved, at få dem sat ordentligt i mine øre. Jeg har ret så store ørerkanaler, hvilket gør at jeg ikke kan bruge de medfulgte silikone tips, da de lige præcis ikke kunne lukke til. Der medfulgte heldigvis en sæt COMPLY Foam tips, som gav en noget bedre forsegling. Har man ikke den rette forsegling forsvinder al den gode lyd, og bliver skiftet ud med dåselyd, så den rette tip er utroligt vigtig. MEZE har vedlagt et sæt COMPLY Foam tips i deres MEZE 11 NEO, hvilket kan give lyden et bedre skub i den rette retning. Når det så er sagt, så skynder vi os videre til den sjovere del, nemlig lyd.

Jeg har før haft 99 Classics til test, der er en hovedtelefon der falder utroligt godt til min smag. Nogle af de samme signatur-træk er blevet overført til deres MEZE 11 NEO, der også bliver omtalt som deres “MEZE signatur”. Ved første lyt kunne jeg straks fornemme, at der var et eller andet jeg synes der manglede, hvorfor jeg lige måtte læse min 99 Classics anmeldelse igennem. Des mere jeg læste om mine indtryk af 99 Classics des mere mening gav MEZE 11 NEO. For noget af det jeg lagde hurtigst mærke til ved MEZE 99 Classics var, at diskanten var en smule fraværende, hvilket også er tilfældet ved MEZE 11 NEO. Jeg har bare haft så mange andre ting i ørene, at jeg havde glemt hvordan MEZE lyder.

Diskanten i MEZE 11 NEO er nemlig ikke særligt fremtræden i lydbilledet, men mere et supplement til mellemtone og bas. Kigger man på helheden, så kan man sagtens forstå hvad MEZE vil med deres signatur. For er man ikke så detaljeorienteret i diskanten, så lyder diskanten helt fantastisk. Man har ikke at gøre med disse irriterende skingre toner, der så gerne vil ødelægge ens trommehinder. Det man derimod har, er en diskant der går ind at prikker der, hvor mellemtonen ikke kan følge med længere, hvilket giver et lidt mere muntert lydbillede. Er man derimod diskant glad, så vil man fornemme, at der mangler lidt volumen og lidt højde, der give det hele lidt mere sjæl.

Noget af det som jeg synes, at MEZE gør utroligt godt er, hvordan de håndterer vokaler. Der strømmer lidt mere sjæl igennem vokalerne, hvor der bliver tilføjet en lille smule varme. Hele mellemtonen står også mere fremme i lydbilledet, hvor man godt kan fornemme, at MEZE har haft sine prioriteter i dette frekvensområde. Ligesom vokalerne har lidt mere sjæl, så står resten af mellemtonen også med sin egen charme, der gør hele mellemtonen mere behagelig at lytte til. Der mangler godt nok lidt detaljer hist og her, og den står nok heller ikke lige så skarpt, som nogle gerne vil have haft diskanten. Hvad man derimod får er en fin mellemtone der harmonerer fint med resten af lydbilledet.

Lige så godt sammenspillet er mellem diskanten og mellemtonen, lige så godt er det ved mellemtonen og bassen. Bassen ligger sig tæt op af mellemtonen, som giver en fin overgang, der gør det hele mere medgørligt at lytte til. Hele det nedre segment læner sig op ad den lettere side, da der ikke er så meget bas. I forhold til 99 Classics, hvor mine egne bas behov blev mættet, så mangler her lige en smule ekstra før, at der er nok til min smag. Det bas der er, det fungerer ganske fint til resten af hovedtelefonen, hvor der kommer små punch af en blød bas.

MEZE 11 NEO - Viser hele hovedtelefonen

Konklusion af MEZE 11 NEO

Så har der været MEZE Headphones billigste produkt til test hos Headfoner. Det første man læser om rundt på nettet er, hvordan MEZE signaturen er blevet videreført til disse små in-ears. Signaturen er der stadig, men er ikke nær så fremtræden som den store 99 Classics, der virkeligt overraskede. MEZE 11 NEO lyder godt, ingen tvivl om det, men kigger man lidt dybere ned i dem, så mangler der en større detaljering over hele lydspektret. Bassen mangler lidt mere punch, mellemtonen lidt mere dybde og diskanten mangler lidt mere højde. Tager man så, at kigger på materialerne, hvor vi har at gøre med aluminiums dele og solidt plastik kabel, så er det et ret så holdbart produkt man står i hænderne med. Kablet er lige en smule for stift til min smag, og så er det en smule mikrofonisk. Kigger man så på prisen, så bliver det noget helt andet, for til 439 kr. så er det meget man får for pengene. De har deres mangler i lyden, men til den normale bruger så vil de kunne gøre de fleste tilfredse alt efter hvad musik de lytter til.


MEZE 11 Neo

MEZE 11 Neo
6.7

Bas

6.5 /10

Mellemtone

7.0 /10

Diskant

6.0 /10

Soundstage

6.0 /10

Pris/ydelse

8.0 /10

Plusser

  • Bassen er let og behagelig at lytte til
  • Mellemtonen præsenterer vokal og instrumenter rigtig fint
  • Utrolig ydelse i forhold til prisen

Minusser

  • Diskanten er ikke nær så fremtræden som resten af lydbilledet
  • Kablet er en smule mikrofonisk

Skriv en kommentar