Brainwavz B100

Brainwavz B100


Pris: 278 kr. 

Disclaimer: Produktet der er til anmeldelse i dag er blevet sendt til mig, hvor det kan beholdes efterfølgende. 

I denne omgang er der kommet endnu en in-ear på Headfoner, og endda en yderst interessant en af slagsen. De foregående in-ears der har været til test har alle været med en traditionel dynamisk enhed, men næh nej, ikke denne gang. For hvad Brainwavz B100 tilbyder er ét stk. balanceret driver i hver skal.

Mit forhold til balanceret drivers er steget gevaldigt efter jeg købte mine Custom Art Harmony 8.2. De har godt nok et lidt større antal drivers i hver skal, og koster en smule mere, men de gør det så ufatteligt godt. Efterfølgende har det været svært at gå tilbage til in-ears med dynamiske drivers, for de kan bare ikke det samme i mine ører. Derfor er jeg yderst tilfreds med, at sidde med et sæt in-ears der har rigtig fine balancerede drivers. Dernæst tager man et kig på prisen, og smiler en ekstra gang.

Brainwavs B100 med case

Materialer

Man kan smide mange positive ord efter lyden af disse hovedtelefoner, men ved første øjekast er det ikke mange pæne ord man kan sige om materialerne. Lige da jeg åbnede kassen og tog hovedtelefonerne i hænderne var jeg yderst skuffet, for de så ikke ud af meget. Selve skallen på in-earen var lavet af noget der minder om billig plastik og bøjlerne til ørerne var skæve. Derimod var kablet ganske fint, dog en smule stift, men fuldt funktionelt og holdbart. Desuden var selve jackstikket med 45 grader, hvilket er at fortrække når de skal kobles til den mobile enhed i lommen.

De har nu været brugt i et par uger, og alt holder stadig fint sammen. Så selvom førstehåndsindtrykket var negativt, så kan de sagtens holde til dagligdagens hårde miljø. Desuden vejer selve in-earen ikke det store, hvilket gør at de næsten ikke bemærkes i ørerne, i sær ikke når man bruger skumpropperne. Så selvom kvaliteten ikke føles sublim, er de stadig fuldt ud funktionsdygtige og holder snildt til pendling i det daglige.

Brainwavz B100 med silikonetips

Lyd

Som man nok allerede har fået en idé om, så er jeg ganske tilfreds med balancerede drivers, og i sær når de lyder godt! Det kan man roligt sige med disse in-ears, for i forhold til prisen, så lyder de helt fænomenalt. Kendetegnet for en balanceret driver er, at de er hurtige og rene, hvilket også er tilfældet her.

Toppen af lydspektrumnet, altså diskanten, er hvor disse in-ears dominerer rigtig fint. Det lyder bare godt. Lydene bliver trukket helt op til skyerne, men uden at blive for harsk for ørerne. De formår altså at holde sig til et niveau der ikke skær i ørerne, men hvor de forholder sig skarpt og præcist. Man får altså en følelse af åbenhed, da højden og præcisionen giver et fint løft til resten af lydspektret.

Vokaler lyder også uden tvivl helt sublimt. Der er en fin klarhed over vokalerne i diverse musikgenre, hvilket er en af de styrker jeg synes, som en balanceret driver har. Ordene klunter ikke rundt i hinanden, og forbliver adspredt hvilket gør hele seancen det bedre. Det er ikke kun vokal der lyder godt, men også instrumenter, som får et ekstra skud luft under vingerne. Fornemmelsen af luft er ikke i samme stil som en åben hovedtelefon, men vi bevæger os derhen ad. Generelt for mellemtonen er dog, at den er let at lytte til og har en høj detaljegrad.

I nederste frekvensområde finder vi bassen, der i dette tilfælde ikke er lige så meget til stede som diskant og mellemtone. Den er der skam stadig, men den buldre ikke så meget, som nogen sikkert vil have. Hvad man i stedet får er en bas der er dejlig præcis, og passer godt til resten af lydbilledet. Selvom den ikke buldrer synderligt, så er den stadig til stede og formår at komme fint ned i dybden. Man kan altså stadig høre sit bas-fyldige musik og stadig få en fin oplevelse. Styrkerne ved bassen er, at den passer godt til en bred vifte af musik, så om man hører bas-, mellemtone- el. diskant dominerende musik, så vil det stadig lyde fint.

Konklusion af Brainwavz B100

Jeg er simpelthen så tilfreds med, at jeg har fået lov til at teste dette lækre par in-ears. At et så billigt sæt in-ears kan have balancerede enheder og lyde så godt er mig én stor gåde. Man bliver i tvivl om hvorvidt der skal bruges store beløb på in-ears, når både dette par og det tidligere testet VE-Monks gør det så ufatteligt godt, og til en pris man kun kan smile af. Brainwavz B100 er uden tvivl min favorit in-ear i denne prisklasse. De har en hurtighed over sig, der samtidigt med sin renhed får ens ører til at synge. Det eneste jeg kan savne er bassen, som der af og til godt kan være lidt for lidt. Så de får helt sikkert min anbefaling, hvis man er på udkig efter et par in-ears til en rigtig god overkommelig pris.


Brainwavz B100

Brainwavz B100
8.8

Bas

8.0 /10

Mellemtone

9.0 /10

Diskant

9.0 /10

Soundstage

8.2 /10

Pris/Ydelse

10.0 /10

Plusser

  • Hurtig og rene balancerede enheder
  • Luftig med fint soundstage
  • Fin sammenhæng i lydbilledet

Minusser

  • Mangler en smule bas
  • Tvivlsomme materialer

Skriv en kommentar