Over-ear, On-ear og In-ear

Over-ear, On-ear og In-ear


Når der er tale om hovedtelefoner, så findes der et utal af forskellige størrelser. Disse størrelser er delt op i Over-ear, On-ear og In-ear. Hvis man oversætter de enkelte kategorier, så siger det egentligt sig selv, men jeg vil nu engang lige gå over de forskellige.

Over-earIMG_7933

Når der er tale om over-ear, eller hvad man også kan kalde full-size hovedtelefoner, så betyder det, at koppens puder omringer ens ører. Her ser man altså, at ens ører er placeret inde i pudens hulning. Det kan have mange fordele, hvor den mest væsentlige er komfort. Det går selvfølgeligt an på, hvad slags puder der er blevet brugt, men ret og ofte er over-ear noget mere behagelige, at have på i længere tid, end on-ear. Desuden kan man også opnå en bedre passiv støj reduktion, alt efter hvad puder der bliver brugt.

On-earIMG_7931

Tager vi så fat i on-ear kategorien, så er hovedtelefonen placeret direkte på øret, og ikke rundt om. Der er lidt forskellige fordele, hvor størrelsen kan være en vigtig faktor. For on-ear hovedtelefoner er den størrelse, som bliver brugt mest til transportabel brug, da koppen er mindre. Komforten bliver lidt ringere, da man trossalt belaster ørerne noget mere ved, at have hovedtelefoner der trykker. Den passive støj reduktion, som der var tale om ved over-ear, bliver heller ikke helt så god. For on-ear bliver lavet med en mindre kop, hvorfor alt efter ens ører, kan give utætheder ved puden. Her kan man selvfølgeligt eksperimentere med forskellige puder, så man får en fin tæthed hele vejen rundt.

In-earIMG_7934

Begynder vi så at kigge på in-ears, så er det jo den slags hovedtelefoner, som du putter ind i selve ørekanalen. Der er mange fordele ved, at have dem inde i ørekanalen, da det er et mindre rum, som skal isoleres. Ved hjælpe af forskellige propper til sine in-ears, kan man opnå en fin støj reducering. Vi har ikke ens ørekanaler, hvilket kan besværliggøre processen til den perfekte pasform. Her skal man ud at eksperimentere med forskellige propper, hvor der findes en masse forskellige. Man kan også får in-ears der er formstøbt efter ens øre, kaldet CIEM (Custom In-Ear Monitor), hvilket giver den perfekte pasform, men det kan være en dyr affærer.

Redigeret den: 16/06/2016

Skriv en kommentar